Wednesday, February 18, 2009

aku mau marah bah ni....

tp aku ndak dpt plak bcoz hari ni aku rasa kerja2 aku yg besanya banyak kini sdh sttle beberapa so tenang la hati ckit....
tp pa2 pun aku mau ckp jg la knapa aku sakit hati td pagi....
dipendekkan cerita la kan....
aku tggu bus td pagi sampai 1 jam ooooo...
aku jalan 9.30 pg....tggu2 punya tggu teda ooo....
coz aku agak akan dpt bus tuk jam 10 nnt....
tp last2 teda gak....
so tggu lagi la....
ramai sdh benggang time 2.....
ada yg dtg lebih awal dari aku 2 lagi la sakit hati kali....
ada yg sampai skip klas....yalah klas dorg strt jam 10 kan...
klu 10 lbh pun teda bus terpaksa rela la dorg 2 skip kelas....
mgkn aku ndak benggang la sangat klu ni berlaku sekali saja...
ni ndak dari kelmarin lagi begitu...
kelmarin lagi la mantap...
hampir satu jam aku tggu d bus stop ip...
n dkt satu jam jg aku tggu d bus stop lbry...coz aku mau pg kg cd ada urusan....
tp gara2 urusan tu telah memakan masa dkt 2 jam...
so tak dpt la plak aku sttlekan kerja yg bleh kasi sttle untuk sejam lbh jak kali....
lagipun aku ada klas...n aku dtg lewat ckit g klas.....
tp cool kan diri jak...
bsuk ada lagi kunuk....
tp tu la last2 berlaku lagi....
insaf plak aku...cuba la aku kaya bli kereta trus...ermmm...ndak ambik lesen kreta dlu....
mskkan dlu babak time naik bus...
okay mmg besalah la kolej aku tggl ni main rugby time naik bus....
tp ada sorg laki perangai cam B@#$.....
adakah dia main kasar tahap gaban time naik bus 2....
sdhla dia tolak2 cam S@#$....
pas tu dia tarik beg laptopnya mcm tengah angkat batu 10 kilo...
di tariknya sampai kena sorg pompuan...adeiiii
n pompuan tu duduk sblh aku...n bibir dia berdarah....tp ndak la serius....
siap dia memaki tu lelaki...
nsb la dia memaki kan bgs klu di terajang tu lelaki....
okay ni part 1.....

part 2 plak....

okay aku ada cerita ma sorg kwn aku ttg sesuatu yg aku ndak sangka dia kan memanas....
besalah aku kdg2(mcm slalu plak) cakap ndak tercover....
so kawan aku pun yg mmg benggang sama org tu tetiba aku ckp mcm 2 trus dia makin la benggang...ooooo...okay...aku terlibat la jg hal ni.....
tp yg masalahnya dia ndak suka perangai org tu...
almaklumlah dia mcm mau buat tu smua kerja....
aku pun mcm ndak suka gak....
aku pun penah gak jd ketua...tp ndak la sampai mcm 2....
klu kita percaya sama seseorg tu ndak perlulah terlalu mau mengawal tau tukar2 tu satu perkara...aku pun heran...klu dia mau suruh la dia buat smua kan...
kata percaya sama kita tp lastly suruh jg kena ubah atas sebab yg bagi aku sangat la tidak bertepatan...ndak pa la klu dia berbakat pasal tu benda...
ni pun aku rasa 1st time dia buat benda tu...
tp dia mcm terer plak....
kita ni kan semua tgh belajar jg....
so jgn la terlalu mengawal sesuatu urusan....klu  ndak percaya buat la bah sendiri....
pa2 pun aku mmg mcm tarik diri...
tp fikir dia 2 kawan aku jg...so aku terima la seadanya...walaupun tension mcm mana buat jak la kan...sepa suruh jg aku ikut...n klu aku tarik diri mgkn ada gak 2 kwn2 aku tarik diri...so kasihan la jg dia...so kena sabar jak la awan ko dlu haa....
kasi sttle dlu kerja 2....
baru ko enjoy2 k....
bah...tatatata....

9 comments:

my name is dish said...

haha..aku tggu bas 730am pg td, then pukul 9 baru dapat naik bas.
xberjya berebut sebab terlampau ramai orang. 2 bas pertama yang datang pada pukul 8, then the next 2 buses 840am.
apakah?
tensen aku pg td,nsb baik xterlepas kuiz.

DaRk_SiDe said...

aiii ko ndak benggang ka tggu begitu lama...
klu aku cnfrm la akan memanas....
siap memaki jak 2

lily aklili said...

uina..teruk juga bas kamu sana tu..ikut jadual plak tu..

DaRk_SiDe said...

apa bleh buat...
tp cam mggu ni jak yg prblm....
ala mgkn ada kerosakkan pa2 jg 2...
pa2 pun positive syak la

QoRy said...

huhuuu.....aku baca blog ko ne.....aku pun mau memanas d cne ble???
hohooo....

kemarin aku n c mai pun m'nunggu bas d libbrary mau balek kg e.....sakit btl atiku tym 2.....1 bas kg e pun teda ne....1 jam kmi m'nunggu...yg paling byk d dunia bas abcd.....ko tau apa ku buat, kua antar msg direct ngn c azrul tp guna hp c mai...hahaaa...
2, 3 minit after 2....b'lambak sdh bas kg e...hahaaa...
so, try la inform ngn de lau teda bas....de ip juak kn.....bila lagi mau setle kan...
hurmmm.....ums ne bkn byk bas baru ka??? tp masi juak problem bas ne...huhuuu....

n sal cite ko part 2 tu....owhhh...rupa2nya ko org yg t'libat ar wan...heheeee....

emmm....aku pun lau bole mau cari pasal ma de n then kuar trus dr program ne....byk juak aku nda puas ati ma org yg kmu nda ska 2...tp cm ko ckp...kawan....huhuu..

mayb nex tym nda sdh aku mau involve ngn progrm de....lau ko yg jd pngarah mau la kali...hek....;)

papun...rilek ja kmu.....:D
(pnjg plak komen aku kn...hmmm....)

mai said...

aku pun mau meluah la jg...
utk cite yg part 1.. ntah la.. bas UMS ni pemalas bh... pastu, drg jln tak kenan pada masanya.. time ramai org drg dak keja.. tp time pelajar tak da.. d ctu plak drg bergerak.. sakit hati btl..

for part 2..

sbnrya, kita semua ni terlepas pandang ikut program pesta... pedulikan jak dia..
ikut plan kita jak..
oleh kerana kita kenal dan berkawan.. sabar tu yang penting..

papun yg penting, next time sblm ikut program, tgk sapa pengarahnya dulu...

DaRk_SiDe said...

to mai n qory....

yaka...ooo mmg 2 hari lepas kelmarin prblm rupanya...
2la jg pas c azrul call 3 bus berderet dtg....
tp buat pa jg ada org yg mmg terlampau lambat naik bus...
nsblah aku teda klas jg ni...
sekurg2nya dorg ikut time la bah...
klu tiap 15 tau 20 minit dtglah bah....
ni ndak mau jg satu jam suruh org menuggu....
2pun kena call lagi dlu...
klu ndak tambah lagi 1 jam kali...

tuk art 2 plak....
aiii...aku klu dia tu bukan kwn aku lama sdh aku tarik diri...
klu ndak pun sabotaj...
tp klu rosak pun nama aku pun rosak gak....mana plak aku mau....
bah qory ko mau ikut prgrm aku....
bah jom buat progrm hilangkan temsion slps prgrm yg akan dtg ni...ahakz....

Vitty Fung said...

bah.. nampak gayanya aku lah heroin dlam part kedua tu.. nda apa aku bantu kamu.. tapi kalau melibatkan aku sm dia jgn harap lah dia nmpak aku muncul.. cukuplah penghinaan yang aku trima.. nda dia tahu btapa hancur hatiku dpt tahu prangai nda serupa dipanggil kawan dia tu.. bgtu hancurnya program ni.. aku kuatkan jg hati aku buat.. walaupun aku dikutuk tym d kent aku diam kan saja.. sah aku bphak dgn org yg salah.. ingatkan dia mmg percaya kan aku.. rupanya dia gunakan "perkataan kwan percaya" untuk kasi tunduk org.. lpas tu blkg2 blasah org tu.. nda serupa manusia yang ada hati naluri.. trimalah dia hukuman tuhan kerana suka menganiaya orang..

DaRk_SiDe said...

we r done...
yatta~~